deel van winkel etalage met daarop een raamtekening, o.a. met een huismus en kubuswoningen. Daarover heen een witte balk met zwarte tekst: groene vingers en wit krijt: Rotterdamse raamtekening

RAAMTEKENING VOOR ROTTERDAMSE WINKEL

Voor de opening van de eerste Marvy Green winkel aan de Zwaanhals Rotterdam mocht ik een ontwerp maken voor de ramen. Met printable sjabonen gingen de eigenaren aan de slag om een eye catcher van het winkelpand te maken.


HET SCHETSPROCES

Marvy Green helpt de stedelijke omgeving en natuur in balans te brengen. Op basis van dit concept, in combinatie met de slogan “less concrete more jungle” werd ik geïnspireerd door het idee hoe een klein stukje natuur zich op eenvoudige wijze uitbreidt.

Hierbij is het ontwerp concept ontstaan dat het groen door Marvy Green zich in de stad verspreidt, net zoals kruisbestuiving door bijen.

DE KUBUS ALS BASIS VOOR HET ONTWERP

Er is gekeken naar kenmerkende aspecten van de omgeving waarin de winkel zich bevindt. Vanuit hier is één van de elementen voor het ontwerp ontstaan. De Rotterdamse kubuswoningen van Piet Blom bleken een bron van inspiratie.

De kubusvorm van de woningen leent zich er voor om als een blokkendoos een stad te vormen. Ook kan de kubus naadloos overgaan van een schematische weergave van een huizenblok naar dat van een honingraat.

Het honingraat concept komt voort uit de iconografie van Marvy Green, in combinatie met één van hun producten, het insectenhotel. Daarnaast kan hierin de wens van de winkeleigenaren meegenomen worden om geometrische figuren in het ontwerp te gebruiken. De geometrische vormen waren een wens, naar aanleiding van de raamtekening die ik in Deventer aanbracht.


UITEINDELIJK ONTWERP


De vogel in het raamtekening ontwerp is een huismus. Het leek me wel toepasselijk als een soort knipoog in lijn van het thema: de huizen en de natuur komen samen in de naam van de vogel.
Trouwens, spot je de Piet Blom woning ook?

Het logo, de slogan en openingstijden zijn ook aangeleverd bij het ontwerp. Die zie je op de deur zelf en het raam er boven.

Met de printable sjablonen die ik aanleverde konden de eigenaren van de winkel zelf aan de slag om alles strak aan te brengen.


Wil jij ook zoiets? Stuur een berichtje als je een raamtekening voor jouw winkel wil.