Werkwijze

Traject verloop, van begin tot eind

EERSTE CONTACT
Naar aanleiding van een berichtje of telefoontje gaan we samen kijken waar je naar op zoek bent en wat de mogelijkheden zijn voor een raamtekening.

OFFERTE
Na het doornemen van je wensen stuur ik je een mail met de volgende gegevens:

  • een terugkoppeling van de besproken punten
  • een tijdsplanning
  • een prijs

VOORSTELLEN
Als je besluit om een raamtekening te laten maken, dan ontvang je een of meerdere ontwerpvoorstellen.
De gemaakte voorstellen kunnen via de e-mail, online of ter plekke gepresenteerd worden.
Bij omvangrijke opdrachten wordt de opdracht in delen gesplitst en in meerdere rondes gepresenteerd.

CORRECTIES
Nadat de voorstellen zijn bekeken, kunnen eventuele op- en/of aanmerkingen doorgegeven worden. Eén correctieronde zit bij de prijs inbegrepen.
Verandert de opdracht ten opzichte van de vastgelegde afspraken in de offerte zodanig dat er een opdrachtaanpassing ontstaat i.p.v. een correctie, dan worden de kosten hiervoor doorberekend.

Nadat de correcties zijn doorgevoerd, geef je een akkoord op het definitieve ontwerp.

ZELF AANBRENGEN
Heb je gekozen voor alleen het laten maken van een ontwerp en ga je zelf tekenen? Dan krijg je het ontwerp aangeleverd als een printable. Een printable is een PDF bestand waarin het sjabloon van het raamtekening-ontwerp staat, klaar om uit te printen. Wanneer de papieren geprint zijn, kan je het sjabloon gebruiken om zelf de raamtekening te maken.

LATEN AANBRENGEN
Heb je gekozen om zowel het ontwerp als de uitvoering van de raamillustratie door De Ruiten Boerin te laten doen? Dan kan een datum (of meerdere data) geprikt worden om de raamillustratie aan te brengen.

PLAATSING
Er is een datum geprikt om de raamtekeningen aan te brengen. Aanbrengen duurt afhankelijk van het ontwerp één of twee dagedelen.

VOORBEREIDING
Gevraagd wordt om het oppervlak waar de illustratie wordt aangebracht schoon op te leveren op de afgesproken datum van plaatsing.

AFRONDING
Voordat je een printable ontvangt, stuur ik je een betaalverzoek. Ook wordt gevraagd vooraf aan het laten aanbrengen van een raamtekening te betalen.  
Bij grote projecten doe je een aanbetaling vooraf. 
Na de plaatsing en afronding van de raamtekeningen ontvang je dan een tweede factuur voor het resterende bedrag.

FAQ

Heb je nog meer vragen over de werkwijze? Misschien kun je hier alvast een paar antwoorden vinden.

HOEVEEL KOST EEN RAAMTEKENING?

Tijdens het ontwerpen van een raamtekening worden er verschillende activiteiten ondernomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het samen ideeën uitwisselen over het ontwerp
  • het maken van een aantal schetsen en voorstellen
  • een ontwerp-sjabloon op formaat maken

Om tot een goede prijsbepaling te komen nemen we daarom eerst de wensen, eisen en maten voor de opdracht door. Dit doen we in een gratis verkenningsgesprek. Aan de hand van die gegevens stel ik een offerte op.

HOE BRENG JE DE ILLUSTRATIES AAN?

Wanneer je gekozen hebt voor een printable raamtekening werk je met een sjabloon. Deze kun je thuis uitprinten en met een krijtstift of acryl marker trek je het ontwerp over op de ramen. Je krijgt zo makkelijk en snel een mooi resultaat. In no time heb jij je eigen unieke raamtekening.
Ook als De Ruiten Boerin voor je de raamtekening aanbrengt is dit vaak met een sjabloon. Zo wordt er efficiënt en nauwkeurig gewerkt.

IK WIL EEN MUUR/KRIJTBORD LATEN VERSIEREN

Als De Ruiten Boerin ben ik gericht op het maken van raamtekeningen. Toch kun je ook terecht voor illustraties op iets anders dan glazen oppervlaktes. Het werkproces komt in grote lijnen overeen met het maken raamillustraties.

Wil je de tekening op een muur of plaat die met schoolbordverf behandeld is? Houd er rekening mee dat deze ondergrond alleen geschikt is voor krijtjes. Bij het gebruik van een krijtstift trekt deze in de verf. Wil je later weer wat anders, dan zal je het oppervlak over moeten schilderen.

KLAAR VOOR ACTIE?

ZET DE RUITEN BOERIN AAN HET WERK