RUITEN BOERIN 2.0

Al een tijdje speelde het idee in mijn hoofd: een nieuw logo.
Na veel schetswerk en revisies is er een nieuw logo ontstaan. Een modernere, frissere kijk op het oude ontwerp.


De ruitvorm blijft in het nieuwe ontwerp een prominente rol spelen. Deze verwijst met een knipoog naar de speelkaart van de ruiten boer.
Ruiten is ook een speling op het feit dat het raamtekeningen betreft. Een ruit betekent volgens de Dikke Van Dale een “glazen plaat, in het raamwerk van een venster bevestigd”.

Het oude logo

Het juk in combinatie met het ruit is een icoon om te verwijzen naar een deel van de naam, namelijk “boerin”. Deze is nog steeds in het nieuwe logo te zien, maar dan in meer abstracte vorm.


HET ONTSTAAN VAN EEN NIEUW ONTWERP


Het juk is gewijzigd naar een meer abstracte vorm. In combinatie met de ruiten vorm krijg je een combinatie dat als uitgangspunt is gebruikt voor het logo.

Het juk is opgebouwd uit drie balken. Met de ruitvorm daar bovenop geplaatst doet het ook ergens denken aan een stenen muur: waar het ruit, ofwel raam in geplaatst is.

Hiermee komen drie elementen samen: het juk van de boerin, de ruiten uit het kaartspel en de ramen van de gebouwen die worden versierd met raamtekeningen.

Het logo werkt ook prima als icoon van een app. Ook kun je er patronen mee maken, voor bijvoorbeeld visitekaartjes of inpak papier. Al met al een multi inzetbaar logo.

Tijd voor de Ruiten Boerin 2.0!