ontwerp raamtekening eekhoorn en vogel in boom op tak

WINKELRAAM IN WINTERSE SFEREN

Met het maken van raamtekeningen kom je soms op plekken waar je anders niet of nauwelijks komt. Zo kan het dus gebeuren dat je een heuse hotspot voor winkelen vindt, wanneer je op locatie bent.

Een maand geleden werd ik benaderd door een van de eigenaresses van JIKX. Clarine en Hélène hebben voor JIKX samen een lijn van tops ontworpen, gemaakt van 100% zijden. In hun boetiek hangt niet alleen hun collectie, maar vind je ook unieke accessoires.

Met hun vraag voor een winterse raamdecoratie belandde ik in de Spiegelstraat. In deze straat zijn allemaal lokale ondernemers gevestigd en wordt het meest unieke shopadres van Bussum genoemd. Ben je een keer in de buurt? Deze straat is een aanrader om eens de verschillende unieke winkels en boetiekjes te gaan verkennen!

WINTER IN DE WINKEL

De wensen voor de raamtekening waren vrij duidelijk. Omdat het idee is de tekeningen tot maart op het raam te laten zitten, hoeft het niet in een hele uitbundige kerstsfeer. De illustraties wouden ze graag aan de randen van het etalageraam, zodat je een doorkijk hebt van buiten naar binnen.

Aan de hand van de wens om de raamtekening lange tijd te laten zitten heb ik de keuze voor het type krijtstiften ook bepaald. De gebruikte stiften zijn van Uni Posca: deze zijn watervast en kunnen niet zomaar weggeveegd worden.

In drie uurtjes tijd was het winkelraam van zo’n twee bij drie meter omrand met krijtstift tekeningen. In Bussum zijn ze klaar voor de winter!
Wil je jouw winkel ook in kerstsfeer brengen met een raamtekening?