geboortekaartje silhouet groen blauw mint uni posca stift

GEBOORTEKAARTJE OP HET RAAM – TESS

Eind augustus werd ik benaderd met de vraag of ik een raamtekening wou maken in Diepenveen. Er was al een ontwerp voor een geboortekaartje en die wouden ze graag op het raam. Het kaartje leende zich hier uitstekend voor.

Kijk mee met het proces, van begin tot eind.

HET GEBOORTEKAARTJE

Om de kleuren van het kaartje in de raamtekening te verwerken bestelde ik de kleur lichtgroen van Uni Posca. De gouden tekst en details zijn gedaan met de krijtstift van Rayher.

Het geboortekaartje voor de baby was al beschikbaar, en daarmee was het ontwerp voor de raamtekening ook al min of meer klaar. Toch moet je rekening houden met kleine aanpassingen zodat het ontwerp ook op het raam tot zijn recht komt. Uiteraard pas je de naam en geboortedatum ook aan – die is op het moment van aanvraag nog niet altijd bekend. Ik heb zowel een jongens- als meisjesnaam doorgekregen. Uiteindelijk mocht hier de naam van Tess op komen te staan.

ontwerpvoorstellen kleur en lijnvoering

Hoewel dit kaartje een redelijk een op een over te nemen ontwerp is, kun je nog spelen met bijvoorbeeld het silhouet en de lijnkleuren. Deze voorstellen krijg je in een PDF opgestuurd, zodat je een beeld krijgt van het ontwerp op het raam. Via WhatsApp kozen de ouders voor het ontwerp linksboven: een lijnsilhouet en de driehoekjes aan de linker en rechterzijde. Ter plaatse besloten we de lijn van de grond toch de mintgroene kleur mee te geven. Hierdoor krijg je net wat meer dieptewerking.

HET EINDRESULTAAT

raamtekening geboorte Tess
Vijf dagen na de geboorte stond deze aankondiging op het raam. Dit ging niet onopgemerkt: verschillende passanten wensten de ouders veel geluk met de kleine.


Wil jij nu ook een raamtekening laten maken in plaats van de standaard ooievaar als geboorte versiering? Geen probleem.
Je kan kiezen om alleen het ontwerp te laten maken, en de tekening zelf aan te brengen met een sjabloon. Besteed je het tekenen ook liever uit? Dan kom ik gewoon naar je toe en doe ik het voor je!