water in blauw bakje afwasmiddel in de hand

ACRYL VERF VAN HET RAAM VERWIJDEREN

Wanneer je met acryl markers of acryl verf een raamtekening maakt, kan het nog een heel klusje zijn om het er later weer af te boenen.
Met deze simpele tip ben je in no time klaar!


Wat heb je nodig?

    • Een glaskrabber
    • Een vaatdoek
    • Afwasmiddel
    • Een bak met water

1. Maak een sopje door een scheutje van het afwasmiddel in de bak met water te gieten. Let er op dat het niet teveel gaat schuimen.

2. Dompel de vaatdoek onder in het sopje en wring het overtollige water uit de doek. Met de schoonmaakdoek ga je vervolgens een paar keer over de raamtekening heen. Het zeepsop bevochtigt het raam zodat je geen krassen in het glas krijgt. Ook zorgt het er voor dat de verf er in een keer afgaat, in plaats van losse schilfers.

3. Pak nu je glaskrabber en hou hem schuin tegen het raam, op zo’n 45 graden. Schraap de verf van het raam af in een langzame, gelijkmatige beweging. Als je met de krabber heen en weer gaat over het glas is de kans op krassen groter, dus schraap altijd in een richting.
Let op: wanneer het schrapen een ruw of krassend geluid geeft is je mes waarschijnlijk bot. Koop dan een nieuwe glaskrabber zodat je geen krassen op het raam krijgt.

Heb je alles er af geschraapt? Voor een echt schoon resultaat spuit je wat glasreiniger op het raam en wrijf je die met een schone droge doek uit.