GEBOORTE AANKONDIGING: HANNA

Eind december 2018 mocht ik in het hoge noorden maar liefst twee geboorte raamtekeningen maken op één dag. Onder andere eentje naar aanleiding van een Winnie de Poeh thema. Sinds 16 december prijkt de naam van kleine Hanna op de ramen in Hellum.

IN HET THEMA VAN POEH BEER

Omdat de kinderkamer een Winnie de Poeh thema heeft, is de vraag om de raamtekening in datzelfde thema te houden. Qua kleurgebruik moet het ook in het thema passen, dus ik ga op zoek naar kenmerkende kleuren die ik hiervoor kan gebruiken. De combinatie geel en rood van Poeh beer is toch wel het meest kenmerkend, dus die kleuren komen in een aantal van de voorstellen terug. Maar ook andere kenmerkende elementen houd ik in mijn achterhoofd bij het ontwerpen. De honingpot waar Poeh uit snoept bijvoorbeeld, en de staart van Iejoor.

voorstellen lettertype en kleur raamtekening Winnie de Poeh inspired
Detail uit het voorstel voor het geboorteraam: de kleuren blauw en roze kunnen desgewenst verwerkt worden in het ontwerp.

Het lettertype wat ik er bij zoek moet voldoen aan de wens dat deze lekker vrolijk mag zijn. Ik zoek fonts uit die een beetje dik, rond en een beetje cartoon-achtig zijn, zodat dit aansluit bij het hedendaagse uiterlijk van Poeh. De klassieke beer wordt namelijk wat spitser en dunner getekend dan de Poeh die we vandaag de dag kennen. In het ontwerp dat op de ramen komt, kies ik daarom uiteindelijk voor Soft Marshmallow als font.

KENMERKENDE KLEUREN

Zig Posterman-olotow-Uni Posca krijtstiften
Drie verschillende merken krijtstift: Molotow Blue Violet Pastel voor Iejoor; Uni Posca Pink voor de strik en Zig Posterman Pink voor de ballonnen.

‘s Ochtends vroeg reis ik af naar Hellum om de eerste raamtekening van de dag aan te brengen. Met een heerlijk beschuit met muisjes achter de kiezen ga ik lekker aan de gang.

Om de kleuren te matchen met die van Iejoor heb ik van het merk Molotow de kleur Blue Violet Pastel besteld. Omdat deze alleen als een navulling verkrijgbaar was, giet ik die kleurtube navulling in een lege marker over. Voor het roze van de strik gebruik ik Uni Posca Pink.

ALTERNATIEF GEBOORTEKAARTJE

Het eindresultaat staat uiteindelijk mooi op de ramen. Natijd hoor ik dat met alle kerstdrukte de geboortekaartjes helaas niet even snel bij iedereen op de deurmat vallen. Hoe leuk is het dan dat de kraamvisite deze aankondiging wel alvast kan bewonderen!

raamtekening geboorte: paarse staart Iejoor. Tekst: Hanna
raamtekening met balonnen , staart Iejoor en tekst: Hanna
raamtekening raam met ballonnen en naam baby