Hoe kom je tot een ontwerp van een raamtekening?

Raamtekeningen kun je in allerlei soorten en maten laten maken. Heb je interesse in een illustratie, maar je zit zonder inspiratie? Of misschien heb je een vaag idee in je hoofd, maar niet tot in de details?
Er zijn verschillende manieren om tot een ontwerp te komen:

Kies een thema

Wil je een bepaald thema, dan worden ontwerp elementen aangedragen aan de hand van het thema. Hieruit kun je kiezen welke in het ontwerp komen. Als je er uit bent wat je in de tekening wilt verwerken wordt er een compositie gemaakt op basis van het oppervlak waar de raamillustratie wordt aangebracht.

Draag elementen aan

Heb je zelf een ontwerp voor ogen, dan kun je dit aangeven. Heb je nog niet een duidelijk idee maar heb je wel een aantal elementen die je er in wilt verwerken, dan kun je deze ook aandragen voor het ontwerp. Er wordt vervolgens een compositie gemaakt, waarbij rekening gehouden wordt met de afmetingen van het tekengebied op het raam.

The Wild Card

Heb je echt geen idee wat je zou willen dan kun je het ook helemaal loslaten en voor de Wild Card gaan. Het is dan een verrassing, maar uiteraard heb je voor het aanbrengen van de raamtekening de mogelijkheid om wijzigingen aan te geven.
Zoals bij alle andere samenstellingen kun je wel vooraf teksten aanleveren om in het ontwerp te laten verwerken.

Weet je het al?

Heb je al een idee wat je zou willen als raamillustratie of wil je samen tot een ontwerp komen? Het kan allemaal!
Neem contact op met De Ruiten Boerin om jouw unieke raamtekening tot stand te laten brengen.