GEBOORTEKAARTJE OP HET RAAM – ELLE

Een tijdje geleden werd ik benaderd om een geboortekaartje te maken.
Een raamtekening leek in eerste instantie door glas in lood raampjes geen optie, maar de schuifpui bracht daar verandering in.
Hierop volgde zowel een ontwerp voor een kaart als een voor op de ramen.


Ik kreeg een enthousiast mailtje via het contactformulier, met de vraag of ik ook iets kon betekenen qua geboortekaartje ontwerp. Er was al duidelijk een visie op hoe het kaartje er uit zou kunnen zien, en met zoveel enthousiasme kreeg ik ook zeker zin om er mee aan de slag te gaan.

LETTERPRESS GEBOORTEKAARTJE ONTWERP IN OPDRACHT

Voor het ontwerp kreeg ik zoals gezegd een mooie aanzet qua ideeën aangereikt.
Het plan voor de voorkant was een tekening van alle huisdieren te maken: een hond, poes en drie kippen. Een illustratie van het familiewiegje stond ook heel begrijpelijk op het wensenlijstje. Daarnaast was het idee om eekhoorntjes symbool te laten staan voor de twee dochters.

Omdat het kaartje met letterpress blinddruk techniek zou worden gedrukt, zijn de illustraties uiteindelijk in Adobe Illustrator ontworpen en als vector bestand aangeleverd.

HET GEBOORTEKAARTJE

Met het ontwerp van het kaartje heb ik rekening gehouden met hoe de vlaggenlijn over de kaart heen liep. Want wanneer je de kaart omdraait loopt de vlaggenlijn namelijk door, van de voor- naar de achterkant.

Het kleurgebruik van de kaart is gekozen op basis van het gender, en de daarbij passende enveloppen in de tinten lavendel en groen. De voorstellen zijn daarom zowel in een lindegroen variant gepresenteerd met de babynaam voor een jongen, als ook een lavendel versie met de meisjesnaam. Zoals je ziet, met de geboorte van Elle was de kleur beslist: lavendel.

GEBO0RTEKAARTJE ALS RAAMTEKENING

Tijdens het ontwerpen van de kaart kwam langzaam het idee weer bovendrijven toch ook nog een raamtekening te laten maken. De illustraties van de kaart waren er ook perfect voor. Hoewel de ramen aan de kant van de weg zich er niet voor leenden, werd de oplossing gevonden bij de schuifpui aan de kant van de oprit.

Vier dagen na de geboorte en het opleveren van het kaartontwerp kwam ik dus langs voor een raamtekening. Binnen een kleine drie uur stond er een prachtige welkomstboodschap op de imposante glazen schuifdeuren. De voltallige familie ging met veel plezier gelijk met de raamtekening als achtergrond op de foto.

Al met al dus een geslaagd traject, van geboortekaart tot geboorteraam!


Wil je jullie eigen geboortekaartje op de ramen? Dat kan zeker!

De Ruiten Boerin kan een ontwerp voor de kaart maken: ontvang je persoonlijke kaartontwerp die je kan laten drukken waar jij wil. Ik pas daarna het ontwerp voor je aan zodat je zelf makkelijk het ontwerp als raamtekening aan kan brengen. Zie je het zelf aanbrengen niet zo zitten? Dan kan ik als De Ruiten Boerin dit voor jou doen.

Heb je al een kaart en wil je daarvan een raamtekening?
Geen probleem, ook dat kan ik voor je regelen.

Neem contact op met je ideeën. Ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen.


De kaart hierboven is een impressie van het eindresultaat.