letterpress kaart met een groep vogels. Tekst: kaartje met letterpress maakt een echte indruk

DIEPDRUK EN TASTBARE TEXTUUR: HET RESULTAAT VAN EEN GEBOORTEKAARTJE MET LETTERPRESS

Bij het ontwerpen van een geboortekaartje is het belangrijk om rekening te houden met de voorkeuren van de ouders en om een ontwerp te maken dat past bij de stijl en het thema van de geboorte.
Met twee voorgaande ontwerpen die ik eerder gemaakt had,
ging ik druk aan de slag om een bijpassend derde geboortekaartje te maken.

Bij dit geboortekaartje van deze klant is het belangrijk om te weten dat er al twee eerdere geboortekaartjes zijn gemaakt voor de broer en zus van het nieuwe kindje. Deze kaartjes zijn zo ontworpen dat ze op elkaar aansluiten met de illustraties wanneer je ze naast elkaar legt. Het is daarom gewenst om deze lijn letterlijk en figuurlijk voort te zetten en met vergelijkbare illustraties.

Een heuse love bird.
Bron: Pixabay

De illustraties die gebruikt worden, net als op de eerdere kaartjes, zijn “lovebirds”. Dit is de bijnaam voor de vogelsoort met de originele naam Agapornis. Deze vogelsoort leent zich qua naam natuurlijk heel goed voor een geboortekaartje. De vogels zijn ook super schattig en passen perfect bij zoiets als een geboorte.

Daarnaast zijn de bladeren en bloemen geïnspireerd door Curaçao, waar de vader een tijd heeft gewoond. Dit geeft het geboortekaartje een extra persoonlijk tintje en maakt het uniek.

Aan de slag met letterpress

De afmetingen van het kaartje zijn 10 bij 21 cm, en gemaakt met een letterpress druktechniek.
Een geboortekaartje met letterpress wordt met behulp van een oude druktechniek gemaakt waarbij het ontwerp in het papier wordt gedrukt. Het papier wordt tussen de pers en een drukplaat geplaatst en onder hoge druk door de pers gedrukt, waardoor het ontwerp in het papier wordt geperst. Het resultaat is een kaartje met een prachtige, diepe indruk en een voelbare textuur in het papier. Dit geeft het geboortekaartje een luxe en ambachtelijke uitstraling die het een uniek en bijzonder aandenken maakt.

Het resultaat – uiteraard met aangepaste tekst voor de echte, originele uitvoering.

Een onvergetelijke indruk

Al met al is het ontwerpen van dit geboortekaartje een leuke en creatieve uitdaging geweest. Door rekening te houden met de voorkeuren van de ouders, het toevoegen van persoonlijke details en geïnspireerd door de voorgaande kaartjes, kan er een uniek en prachtig ontwerp worden gemaakt. Met de illustraties en de letterpress druktechniek zal het geboortekaartje zeker een onvergetelijke indruk achterlaten bij de ontvangers.

TIP!

Overigens leent deze kaart zich perfect voor een raamtekening! Met deze opvallende en persoonlijke aankleding van je raam, geef je de hele buurt een feestelijk gevoel en laat je zien dat jullie gezinnetje is uitgebreid. Het ontwerp van het geboortekaartje kan qua afmetingen op maat gemaakt voor de raamtekening en kan in verschillende kleuren worden uitgevoerd. Zo wordt het aankondigen van de geboorte een bijzondere gebeurtenis die niemand kan missen.


Zelf interesse in een raamtekening of een geboortekaartje?
Vraag naar de mogelijkheden.