DE RAAMTEKENING WINACTIE: HET RESULTAAT

Op de eerste dag van 2017 lanceerde ik De Ruiten Boerin. Daar hield ik dan ook gelijk een winactie voor via Facebook. Uiteindelijk kwam Lolkje als winnaar uit de bus.

DE OPDRACHT

Ze gaf aan dat ze een slaapkamerraam zonder vitrage hebben, dat uitkijkt op de tuin. Daardoor hadden ze vaak het gordijn voor een groot deel dicht in verband met inkijk. Toch vonden ze dat een beetje zonde, dus het raam aankleden werd de insteek voor de raamtekening. Daarbij kwamen nog twee punten om mee te nemen in het ontwerp: een zoon van 2 die gek is op dieren en een tuin die nog wat saai oogt. Het aanbrengen hoefde nog niet meteen. We spraken af te wachten tot het tijd werd om buiten in de tuinstoelen te gaan zitten.

Met de afmetingen van 1,58 bij 1,14 meter ging ik met het ontwerp aan de slag. Aangezien het voor minder inkijk moest zorgen koos ik voor veel details in de illustratie. Het handigste is om het globale lijnwerk op papier op te zetten, zodat je deze ook snel op het raam kan overnemen. De effecten zoals licht en schaduw beslis ik pas tijdens het aanbrengen van de raamtekening.

HET EINDRESULTAAT


Heb je zelf ook een raam waar je wat minder inkijk zou wensen? Denk eens aan een raamtekening als alternatief voor vitrage of raamfolie.
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Stel je vraag en ik help je graag verder.

Uiteraard zou je zelf ook een tekening kunnen aanbrengen. Wil je weten hoe De Ruiten Boerin je daarbij kan helpen?