JE EIGEN RAAMTEKENING ONTWERP MAKEN

Wil je zelf een ontwerp maken voor een raamtekening? Dat kan uiteraard. Maar misschien vraag je je af hoe je het moet aanpakken. Ik laat je zien hoe je met Adobe Spark een ontwerp kan maken.

Hoe maak je een eigen ontwerp?

Met Adobe Spark kun je op een simpele manier een ontwerp maken. Hieronder in de video laat ik je zien dit op een eenvoudige manier kan.

Kort overzicht van alle Spark opties

Het ontwerp geschikt maken voor op het raam

Niet alles leent zich er voor om één op één over te nemen als een raamtekening. Zo kun je een foto niet exact hetzelfde op de ramen verwachten wanneer je deze tekent. Heb je een ontwerp dat vooral uit lijnwerk bestaat, dan is dit makkelijker om op het raam over te nemen.

Een sjabloon maken

Als je een eigen ontwerp hebt, hoe krijg je die dan op de ramen? Dat kan door bijvoorbeeld er een sjabloon van te maken. Dat houdt in dat je het ontwerp schaalt naar het formaat dat je de raamtekening wil hebben. Je kan het ontwerp bijvoorbeeld op een groot vel papier natekenen of uitvergroot uitprinten. Vervolgens kun je deze op het raam hangen en aan de andere kant van het glas met een krijtstift overtrekken.

Zelf ontworpen raamtekening

mock-up hond raamtekening
Voorbeeld van een raamtekening, na het gebruik van een sjabloon.

Wil je nog meer tips over hoe je een raamtekening maakt? Dan verwijs ik je naar de blogpost “How to: raamtekening ontwerp op maat maken”.


Lukt het niet om een sjabloon van het ontwerp te maken? Ik help je graag. Als je jouw ontwerp stuurt, lever ik het sjabloon er voor.

Met het sjabloon kun je jouw eigen raamtekening ontwerp aanbrengen. Je ontvangt deze als download, samen met instructies en een aantal tips hoe je de tekening het best kan aanbrengen.