GEBOORTEKAARTJE OP HET RAAM – BAUKE

Eind januari komt er een enthousiast mailtje binnen met de vraag of ik een raamtekening kan maken. Natuurlijk wil ik dat! Na wat mails heen en weer mag ik met het kaartontwerp aan de slag. 

geboortekaartje Bauke
Het geboortekaartje

KLEUREN IN EEN RAAMTEKENING

Toevallig leent de geboortekaart zich er goed voor om deze mooi over de drie ramen te verspreiden. Vervolgens speel ik op verzoek met de kleuren van de kaart. Als eerste kijk ik naar de beschikbare kleuren paintmarkers van Uni Posca en Zig Posterman. De Posca kleur lichtgroen komt overeen met die van de kaart.

kleurgebruik donkere kleuren krijtstift raamtekening_De Ruiten Boerin raamillustraties

Er zit niet echt een match tussen voor de bruine kleur, maar er is nog een reden waarom ik deze niet aanraad. Het is namelijk vaak het beste om niet te donkere kleuren te gebruiken voor een raamtekening. Omdat een raam als donkere achtergrond fungeert, is een donkere kleur vaak minder goed te zien op de ramen. Maar kun je donkere kleuren dan nooit gebruiken? Jawel! Als je bijvoorbeeld een witte vitrage hebt hangen, dan zorgt die voor een lichtere achtergrond. Op die manier zijn donkere kleuren wel goed zichtbaar.

Nadat ik een voorbeeld van de groene kleur laat zien, valt de keus toch op andere kleuren. Uiteindelijk wordt het kleurenpalet wit, goud en rood.

FEESTELIJKE RAMEN


voorstellen raamtekening feestelijk versiering _ Ruiten Boerin raamillustaties

Om de raamtekening nog wat feestelijker te maken, maak ik op verzoek nog een aantal voorstellen. Omdat er al figuren, vlinders, teksten en een vogel in het ontwerp zitten, wil ik wil niet teveel nieuwe elementen introduceren. Het ontwerp moet namelijk niet te druk worden. Daarom besluiten we het hartje en de vlinders van beide zijramen in het midden te combineren, samen met de tekst “Welkom lieve”. Ook voegen we we voor de feestelijkheid gouden confetti toe. 

BRABANTSE GASTVRIJHEID

Op de zaterdag word ik met Brabantse gastvrijheid ontvangen. Zo gastvrij zelfs dat ik de raamtekeningen staand op het aanrecht mag maken. Het keukenblok zit namelijk aan de kant van de ramen, dus loop ik gedurende de ochtend heen en weer over het aanrechtblad en hang over de wasbak heen in verschillende poses. Charmant kan ik het niet noemen, maar het eindresultaat mag er wezen.


geboren dochter raamtekening zusjes samen _ De Ruiten Boerin illustraties

vlinders krijtstift met tekst welkom lieve baby _ De Ruiten Boerin illustraties

geboorte raamtekening hart zusje _ De Ruiten Boerin illustraties

geboorte baby Bauke raamtekening _ De Ruiten Boerin illustraties

voorstellen raamtekening feestelijk versiering _ Ruiten Boerin raamillustaties