De werkwijze

Lees hier hoe het traject verloopt, van begin tot eind.

KENNISMAKING
Naar aanleiding van een berichtje of telefonisch contact gaan we samen kijken waar je naar op zoek bent en wat de mogelijkheden zijn voor een raamtekening.

OFFERTE
Na het kennismaken en het doornemen van je wensen stuur ik je een mail met de volgende gegevens:

  • een terugkoppeling van de besproken punten
  • een tijdsplanning
  • een prijs

Bij de offerte wordt ook een document met de algemene voorwaarden geleverd.

VOORSTELLEN
Als je besluit om een raamtekening te laten maken, dan ontvang je een of meerdere ontwerpvoorstellen.
De gemaakte voorstellen kunnen via de e-mail, online of ter plekke gepresenteerd worden.
Bij omvangrijke opdrachten wordt de opdracht in delen gesplitst en in meerdere rondes gepresenteerd.

CORRECTIES
Nadat de voorstellen zijn bekeken, kunnen eventuele op- en/of aanmerkingen doorgegeven worden. Eén correctieronde zit bij de prijs inbegrepen.
Verandert de opdracht ten opzichte van de vastgelegde afspraken in de offerte zodanig dat er een opdrachtaanpassing ontstaat i.p.v. een correctie, dan worden de kosten hiervoor doorberekend.

Nadat de correcties zijn doorgevoerd, geef je een akkoord op het definitieve ontwerp.

Heb je gekozen voor alleen het laten maken van een ontwerp en ga je zelf tekenen? Dan krijg je het ontwerp aangeleverd als een printable. Een printable is een PDF bestand waarin het sjabloon van het raamtekening-ontwerp staat, klaar om uit te printen. Wanneer de papieren geprint zijn, kan je het sjabloon gebruiken om zelf de raamtekening te maken.

Heb je gekozen om zowel het ontwerp als de uitvoering van de raamillustratie door De Ruiten Boerin te laten doen? Dan kan een datum (of meerdere data) geprikt worden om de raamillustratie aan te brengen.

PLAATSING
Er is een datum geprikt om de raamtekeningen aan te brengen. Van te voren is een schatting gegeven hoe lang het aanbrengen die dag zal duren.

VOORBEREIDING
Gevraagd wordt om het oppervlak waar de illustratie wordt aangebracht schoon op te leveren op de afgesproken datum van plaatsing.

AFRONDING
Wanneer je akkoord geeft na het presenteren van de voorstellen worden afspraken gemaakt over de betaling. Het kan zijn dat je een aanbetaling doet voor het laten plaatsen van de illustraties. Na de plaatsing en afronding van de raamtekeningen ontvang je dan een tweede factuur voor het resterende bedrag.Heb je nog meer vragen over de werkwijze? Misschien kun je hier alvast een paar antwoorden vinden.

HOEVEEL KOST EEN RAAMTEKENING?

Tijdens het ontwerpen van een raamtekening worden er verschillende activiteiten ondernomen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • het samen ideeën uitwisselen over het ontwerp
  • het maken van een aantal schetsen en voorstellen
  • een ontwerp-sjabloon op formaat maken

Om tot een goede prijsbepaling te komen nemen we daarom eerst de wensen, eisen en maten voor de opdracht door. Dit doen we in een gratis verkenningsgesprek. Aan de hand van die gegevens stel ik een offerte op.

Wil je een indicatie van wat het jou gaat kosten? Dat lees je via onderstaande link.

HOE BRENG JE DE ILLUSTRATIES AAN?

Om zo snel mogelijk te werken wordt vaak met behulp van een ontwerp-sjabloon de illustratie aangebracht op de ramen. Op het sjabloon staat de tekening die wordt aangebracht alvast op echt formaat in lijnwerk uitgetekend. Daardoor hoeft er niet meer ter plaatse geschetst te worden en kunnen de lijnen gelijk worden overgenomen. Verdere detaillering wordt ter plaatste bepaald.

Daarnaast zijn er nog andere opties om een raamtekening aan te brengen. Omdat bij onderstaande methoden het meer (voorbereidings-)tijd ter plaatse kost, duurt het aanbrengen ook langer.

WERKEN MET EEN RASTER

Het ontwerp staat uitgewerkt op een A4. Deze tekening is op schaal gemaakt, maar moet vervolgens nog vergroot worden naar de werkelijke afmetingen. Met het opschalen naar een groter oppervlakte kun je het overzicht verliezen. Om de verhoudingen te behouden maak ik daarom gebruik van een raster, gemaakt met afplaktape. Vervolgens breng ik de raamtekening met de krijtstiften aan.

FREESTYLE

Ik schets aan de hand van het ontwerp de tekening ter plaatse. Daarna wordt de tekening in zijn geheel uitgewerkt.

IK WIL EEN MUUR/KRIJTBORD LATEN VERSIEREN

Als De Ruiten Boerin ben ik gericht op het maken van raamtekeningen. Toch kun je ook terecht voor illustraties op iets anders dan glazen oppervlaktes. Het werkproces komt in grote lijnen overeen met het maken raamillustraties.

Wil je de tekening op een muur of plaat die met schoolbordverf behandeld is? Houd er rekening mee dat deze ondergrond alleen geschikt is voor krijtjes. Bij het gebruik van een krijtstift trekt deze in de verf. Wil je later weer wat anders, dan zal je het oppervlak over moeten schilderen.


KLAAR VOOR ACTIE?

ZET DE RUITEN BOERIN AAN HET WERK